Jak usunąć ustawienia systemu Windows 10 zsynchronizowane z kontem Microsoft

Możliwe jest usunięcie tych ustawień systemu Windows 10, które zostały przesłane na konto Microsoft, i oto jak to zrobić.

->

W systemie Windows 10, gdy używasz konta Microsoft, możesz zsynchronizować wiele ustawień na swoich urządzeniach, aby zapewnić bardziej spójne działanie. Niektóre z tych ustawień mogą obejmować aktualny motyw, hasła, preferencje językowe i wiele innych ustawień.





Jednak zanim te ustawienia zostaną zsynchronizowane na Twoich urządzeniach, najpierw zostaną przesłane na Twoje konto Microsoft (a dokładniej na Twoje konto OneDrive), a każdy z Twoich komputerów pobierze i zastosuje ustawienia w zależności od tego, czy masz włączoną funkcję.

Jeśli chcesz całkowicie wyłączyć tę funkcję i nie chcesz, aby firma Microsoft zachowała kopię Twoich ustawień lub chcesz zacząć od nowa z czystym zestawem preferencji, możesz usunąć ustawienia przesłane na serwery firmy Microsoft.

W tymprzewodnik, dowiesz się, jak szybko usunąć swojeOkna 10ustawienia przesłane na Twoje konto Microsoft.



Jak usunąć zsynchronizowane ustawienia w systemie Windows 10

Aby usunąć ustawienia systemu Windows 10 przesłane na konto OneDrive, musisz najpierw wyłączyć funkcję synchronizacji na wszystkich urządzeniach połączonych z tym samym kontem Microsoft, a następnie możesz usunąć zsynchronizowane ustawienia. Oto jak.

Wyłączanie synchronizacji ustawień

Aby wyłączyć możliwość synchronizacji ustawień systemu Windows 10 z chmurą, wykonaj następujące czynności:

  1. otwartyUstawienia.



  2. KliknijKonta.

  3. KliknijZsynchronizuj swoje ustawienia.

  4. WyłączUstawienia synchronizacjiprzełącznik.



    Windows 10 z wyłączonymi ustawieniami synchronizacji

    Windows 10 z wyłączonymi ustawieniami synchronizacji

Po wykonaniu tych kroków powtórz instrukcje na wszystkich urządzeniach, korzystając z tego samego konta Microsoft.



Usuwanie zsynchronizowanych ustawień systemu Windows 10

Aby usunąć zsynchronizowane ustawienia systemu Windows 10 przechowywane w OneDrive, wykonaj następujące czynności:

  1. Otwórz to OneDrivestrona.

  2. Zaloguj się za pomocąkonto Microsoftjako wymagane.

  3. KliknijUsunąćna dole strony.

  4. Kliknijtakprzycisk, aby potwierdzić usunięcie.

    Usuń zsynchronizowane ustawienia systemu Windows 10 z konta Microsoft

    Usuń zsynchronizowane ustawienia systemu Windows 10 z konta Microsoft

Po wykonaniu tych kroków ustawienia przesłane wcześniej na Twoje konto OneDrive zostaną usunięte. Możesz teraz pozostawić tę funkcję wyłączoną w systemie Windows 10 lub ponownie włączyć tę funkcję, aby zsynchronizować nową kopię ustawień.

Chociaż ten przewodnik koncentruje się na systemie Windows 10, możesz również użyć tego samego procesu do usunięcia ustawień, jeśli używasz systemu Windows 8.1.